Skip to content

EGYESÜLETÜNK

SportMagic-01
SportMagic-02
SportMagic-03
SportMagic-04
SportMagic

A Sportvarázs Sportegyesület Budapestet azzal a céllal hoztuk létre, hogy a nálunk korcsolyázó gyerekek számára a sport egész életüket elkísérő, örömteli élményt jelentsen. Az egyesületet szülők alapították, akiknek gyermekei már néhány évvel korábban elkezdtek ismerkedni a szinkronkorcsolya világával. A szinkronkorcsolya egy csodálatos ága a műkorcsolyának, egyesíti magában a műkorcsolya és a jégtánc szépségét, de csapatsport lévén összehozza az együtt korcsolyázó gyerekeket.

Egyesületünk az eredmények helyett a gyerekeket helyezi a középpontba. Meggyőződésünk, hogy ha az edzéseken az életkornak és testi adottságoknak megfelelő fizikai fejlődésre és lelki egyensúlyra koncentrálunk, akkor a siker sem marad el. E cél eléréséhez megfelelő szakemberekre és megfelelő háttértámogatásra van szükség. Edzőink tapasztalt, gyermek centrikus szakemberek, akik könnyen tudtak azonosulni Egyesületünk filozófiájával, valamint jövőbe tekintő szemléletükkel, profizmusukkal, versenyrutinjukkal és sok éves nemzetközi tapasztalatukkal készítik fel a jövő bajnokait. Számunkra a sport életforma, a vidámság, a mosoly és a szeretet pedig belülről jövő természetes emberi tulajdonságok.

Az utánpótlás nevelés során alkalmazott tréningünk az Egyesült Királyságból hozott mintára épül és 6-12 fős csoportokban zajlik, hogy mindenkire kellő figyelem jusson. Magyarországon egyedüli korcsolya egyesületként a felkészítés két nyelven, magyarul és angolul történik. Az edzések szintrendszerben folynak különböző, nemzetközi és profi tapasztalattal rendelkező edzőkkel, akik aktívan részt vesznek a gyakorlatok demonstrálásában is.

Célunk egy egységes és átfogó utánpótlás-nevelési rendszer létrehozása és működtetése, a magas színvonalú napi edzőmunka, a csapataink sikeres felkészítése és versenyeztetése mellett! Alapvető céljaink között található az egészségmegőrzés, nevelés, személyiségfejlesztés, közösségépítés, társadalmi integráció. Edzőink évente több alkalommal vesznek részt nemzetközi és hazai edzőszemináriumon, fejlesztve, s alkalmazkodva a legújabb módszertani sajátosságokhoz, újításokhoz.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szinkronkorcsolya utánpótlás edzéseinek kialakítása során arra, hogy a korcsolyázás során, hogy a kondicionális és koordinációs képességek is fejlődnek. Úgy gondoljuk, a rendszeres sportolás, korcsolyázás hatására nemcsak a gyermekek izomzata fejlődik, hanem az egész szervezet teljesítménye növekszik. A hátizom illetve a hasizom fejlődése segíti a helyes testtartást, illetve ezáltal helyes légzéstechnika kialakulásához vezet. Mindez komplex módon nagyon pozitív hatással van a tanulásra is! Ez a sportág rendkívül alkalmas olyan pszichikai tulajdonságok fejlesztésére, amelyek mikro- és makro közösségekbe való beilleszkedést elősegítik. Előkészíti a gyereket az összpontosításra, a félelem és szorongás leküzdésére. A korcsolyasport kiválóan alkalmas a kollektív élmény nyújtására, a sikerélmény és a tevékenység élményének átélésére. A mozgás öröme, a csapatban, együtt korcsolyázás élménye, a sajátos, egészséges szemlélet kialakítására nevel. A kezdők edzése során minden esetben figyelünk arra, hogy az edzések játékosak, de ezzel együtt fejlesztő hatásúak legyenek.

Éld át a sport és az öröm varázsát velünk!

ITT CSATLAKOZHATSZ!