Skip to content
Maros-Zenezini Barbara szinkronkorcsolya

Maros-Zenezini Barbara

vezető edző, koreográfus

Interjú:

Hogyan találkoztál a szinkronkorcsolya világával?

A jégrevü világában volt lehetőségem először egy szinkronkorcsolya elemekkel dúsított koreográfia betanulására. A csoportos számoknak ez az alapja, valamint az előadások egyik leglátványosabb része.

Melyik eredményedre emlékszel vissza legszívesebben?

Magyar válogatott műkorcsolyázóként több éven át helyt álltam a nemzetközi Grand Prix versenyeken, amelyekhez mind klassz emlékeim fűződnek. Mégis a két legkedvesebb élményem az Ausztráliában és Soeul-ban megrendezett Junior Műkorcsolya Világbajnokságok, amelyeken hazámat képviselhettem.

Milyen, számodra jelentős eseményeket tudnál kiemelni eddigi pályafutásodból?

Versenyzői karrierem alatt lehetőségem nyílt neves edzőktől elsajátítani a technikai alapokat, amihez 15 év profi műkorcsolyázói tudás párosult. Világhírű jégrevük szereplőjeként, a szakma legjobb koreográfusaitól tanulhattam és fantasztikus korcsolyázókkal együtt léphettem fel. Egyik legnagyobb sikerem, hogy a Holiday on Ice szólistája lettem.

Mi motivált a nehéz időkben?

Már fiatalon ráébredtem, hogy a műkorcsolya egy igazán különleges sport. Az erőnléti megpróbáltatás mellett, egy igazi műveszi teljesítmény. Engem mindig a zene, az önkifejezés lehetősége motivált. A technikai elemek gyakorlását az esztétikai mozdulatok teszik színessé és változatossá. Egy barátságos és játékos közegben edzhettünk a sporttársaimmal.

Miért döntöttél az edzőség mellett?

Szeretném, hogy minél több gyerek megismerhesse ezt a varázslatos korcsolyás világot és, hogy megtaníthassam őket egy olyan életformára, amiért nap mint nap mosollyal ébrednek. A jég számomra olyan, mint egy vászon. Az a folyamat, amikor láthatod a korcsolyázóidat egy megálmodott koreográfiából a művészet egy saját szeletét megalkotni, felbecsülhetetlen.

Miben látod másnak, különlegesnek Sport Magic-et?

Aki csatlakozik a Sport Magic-hez, egy teljesen új dimenzióban folytatott oktatás részese lehet. Aki még nem ismeri, egyből megtanulja a pozitív gondolkodást és a csapatszellemet. Mindenki számít nekünk, együtt dolgozunk a közös célokért és mindezt a legnagyobb jókedvvel tesszük.